Blomus

Blomus

Blomus staat voor Duitse degelijkheid en kwaliteit in combinatie met functionele designontwerpen voor het dagelijkse moderne leven. Het is een familiebedrijf dat zich vanaf 1961 is gaan richten op het ontwikkelen van designartikelen en geschenken. De geografische thuisbasis in Noordrijn-Westfalen speelde daarbij een belangrijke rol ten aanzien van het gebruik van materialen, zoals roestvrij staal, messing, koper en tin. Tegenwoordig staat de vierde generatie van de familie Blomus aan het roer en is de visionaire blik nog altijd aanwezig als het om designontwerpen gaat. Casserole.nl heeft een gevarieerde collectie met onder meer Blomus servies en glaswerk als ook eigentijdse interieur artikelen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 37

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Blomus

Blomus heeft verschillende ontwerpen gerealiseerd op het gebied van serviesgoed. Een van de fraaie series betreft de Sablo collectie die uit een combinatie van borden, schalen, koppen en mokken bestaat. Er zijn specifieke kenmerken toegevoegd aan het designservices met platte en diepe borden net als aan de kleine en grote schalen. Het gaat hierbij om het materiaal waar het servies van Blomus is gemaakt, namelijk van Stoneware. Dit materiaal bestaat uit een samenstelling van kwarts, gekleurde klei, oxiden en mineralen. 


Natuurlijke look

Het Sablo servies kenmerkt zich door een licht gespikkelde uitstraling met natuurlijke look. De buitenzijde is als licht ruw te omschrijven, waarmee je aan de eettafel een authentieke sfeer creëert. De binnenzijde van het servies is glad en geglazuurd. Er is aan praktisch gemak gedacht bij het functionele ontwerp. Zo is het servies geschikt voor gebruik in de magnetron en vaatwasbestendig.


Blomus glaswerk

Het glaswerk van Blomus voorziet in een divers aanbod van glazen om verschillende soorten koffie optimaal te laten smaken. Zo is er sprake van een perfecte smaakbeleving als je een espresso drinkt uit een espressoglas van Blomus. Dat is eveneens het geval als je ervan houdt om een gewoon kopje koffie te drinken, waarbij de pure smaak naar boven komt. Er zijn wat dat betreft ook glazen beschikbaar van dit designmerk om cappuccino of latte macchiato te drinken. De collectie met glaswerk bestaat verder uit moderne waterkaraffen en decanteer karaffen die de wijn bij het inschenken in een wijnglas extra zuurstof meegeeft. Hierdoor krijgt het bouquet van de wijn optimale ruimte om in een bijzondere smaakbeleving te voorzien.


Interieur en decoratie

Blomus is een designmerk dat ook voor het interieur prachtige objecten en voorwerpen ontwerpt. De woondecoratie met onder meer windlichten in allerlei kleuren en afmetingen zijn als sfeerverhogende elementen te zien. Op het gebied van praktisch gemak zijn er onder meer sidetables in de collectie opgenomen die overigens als designmeubel zijn te beschouwen. Ook de klokken in het assortiment zijn met schitterende ontwerpen uitgevoerd en uiteraard functioneel op de tijd gericht. World of Design heeft van Blomus nog meer schitterende voorwerpen en objecten beschikbaar om de woondecoratie en functionele elementen in je interieur op elkaar af te stemmen.