Wijnglazen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 57

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wijnglazen

Witte wijn schenk je in een ander glas dan rode wijn. Dat is met een reden, want het ontwerp van de wijnglazen heeft invloed op het aroma en de smaak. Witte wijn serveer je gekoeld en blijft beter op temperatuur in een kleiner glas. Bij rode wijn is het belangrijk dat er meer zuurstof bij komt en daarom zijn deze wijnglazen groter en hebben ze een bredere opening. In ons aanbod vind je voor alle soorten wijn geschikte wijnglazen. Daarbij houden wij ook rekening met je persoonlijke smaak voor een design door je de keuze te bieden uit wijnglazen van kwaliteitsmerken.

Wijnglazen kopen met oog voor design

Bij het kopen van wijnglazen houd je rekening met het soort wijn, dat je wilt serveren en met je persoonlijke voorkeur voor een fraai ontwerp. De wijnglazen in ons assortiment van Georg Jensen hebben bijvoorbeeld een uniek design met subtiele details op de kelk. Zo zijn de wijnglazen voor rode en witte wijn van Chef & Sommelier voorzien van een originele overloop tussen de steel en de kelk. Elk merk van glaswerk zorgt voor onderscheidende kenmerken bij het ontwikkelen van wijnglazen met als overeenkomst dat de kwaliteit van de wijnglazen perfect is.

Wijnglazen van de beste kwaliteit kopen

Het is voor liefhebbers van wijn een must om de juiste wijnglazen te kopen, die van de beste kwaliteit zijn en afgestemd zijn op het soort wijn. Je proeft het verschil als je rode wijn uit een wijnglas drinkt dat bestemd is voor witte wijn. Daar hoef je geen wijnkenner voor te zijn. De nuances in smaakbeleving zijn belangrijk bij het drinken van wijn. Daarom hebben wij bijvoorbeeld ook voor bepaalde soorten wijn specifieke wijnglazen, zoals voor Cabernet wijnen. Bovendien zijn wijnglazen van de beste kwaliteit, zoals in ons aanbod, stevig en sterk. Koop je goedkopere wijnglazen van een inferieure kwaliteit, dan gaan deze sneller stuk. Uiteraard wil het oog ook wat als je wijn serveert en daarom hebben onze wijnglazen een oogstrelend design.

Speciale wijnglazen

Er zijn wijnglazen verkrijgbaar voor witte wijn en rode wijn, maar wij hebben ook speciale wijnglazen in ons assortiment. Bijvoorbeeld voor als je na een gezellig diner met een dessertwijn wilt afsluiten. Deze schenk je het beste in een dessert wijnglas, want ook hiervoor geldt dat de vorm en grootte invloed heeft op de smaakbeleving. Wij hebben onder meer dessert wijnglazen van Holmegaard in ons assortiment, die perfect zijn om dessertwijn in te serveren. Denk verder ook aan het aanbieden van water als je wijn serveert. Daar hebben wij mooie waterglazen voor beschikbaar.