Forged

Forged

Forged messen zijn juwelen voor elke kok in de keuken. Zelfs meer dan dat, want de messen zijn niet alleen oogstrelend om te zien, maar ook nog eens bijzonder functioneel. Casserole.nl heeft deze toppers uiteraard voor jou in het assortiment. Bijvoorbeeld met de serie Forged Olive. De kwaliteit en het design spatten er vanaf, zoals je dat ook in de steakmessen van Laguiole terugziet. Forged messen zijn bij ons verkrijgbaar voor uiteenlopende snijwerken in de keuken en aan tafel.

Forged messen: stuk voor stuk handgemaakt

Elk exemplaar van Forged messen is handgemaakt en alleen dat maakt al dat deze messen van de beste kwaliteit zijn. Er komt een knap staaltje vakmanschap aan te pas bij de vervaardiging van elk onderdeel tijdens het productieproces. Het staal van een lemmet wordt verhit om vervolgens met de hand uitgesneden en gesmeed te worden. Het hout van het handvat wordt gepolijst en voordat een mes klaar is voor de verkoop, wordt deze met de hand nog schoongemaakt en ingepakt.


Forged Olive messen

Forged messen in de serie Olive kenmerken zich door het olijfhout waar het handvat van is gemaakt. Het heft is daarbij gemaakt van Japans staal en kenmerkt zich door de unieke hamerslag. De kleur van olijfhout maakt dat er sprake is van een mix met een moderne en warme uitstraling. Olijfhout staat bekend om de karakteristieke structuur en valt daarom extra op in je keuken. Er is een ruime keuze als het gaat om soorten messen uit deze serie. Zo heb je de mogelijkheid om een schilmesje aan te schaffen of een universeel mes te kopen. Er zijn tevens speciale koksmessen en santokumessen verkrijgbaar net als een broodmes of een groentemes.


Set met Forged steakmessen

Beide series voorzien in de mogelijkheid om naast alle messen voor het snijwerk in de keuken een set met steakmessen voor aan tafel aan te schaffen. Aan jou de keuze of je voor de olijfhouten versie kiest of voor de variant van Afrikaans hout. De messen komen overigens naar je toe in een luxe houten doos. Wil je van alle messen een blikvanger in je keuken maken? Bestel het walnoten messenblok op een natuurstenen voet er dan bij. Het is overigens ook mogelijk om elk mes optimaal te beschermen door een losse lederen hoes te kopen. Leather Forged beschermt elk mes en maakt het eveneens gemakkelijk om deze met je mee te nemen.