Rosenthal

Rosenthal

Rosenthal is een Duits merk dat al meer dan 135 jaar bestaat en nog altijd prachtige porselein collecties, zoals serviesgoed ontwikkelt. De verschillende serviescollecties zijn onder meer herkenbaar aan de fraaie designs in combinatie met een hoogwaardige kwaliteit en gericht op functionaliteit. Casserole.nl heeft twee bijzondere collecties in het assortiment opgenomen met unieke bloemen designs, zoals Rosenthal Fleur des Alpes en Rosenthal Fleurs Sauvages.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 54

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Rosenthal: porselein en design

Rosenthal is in Duitsland marktleider in onder meer het porselein segment. De productie van porselein vindt plaats in zowel Selb als in Speichersdorf. Bij de productie krijgt duurzaamheid de volle aandacht om het milieu zo min mogelijk te belasten en de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Rosenthal maakt voor het ontwerpen van onder meer het servies van porselein gebruik van allerlei designers. Zo heeft Regula Stübli het servies Fleur des Alpes ontworpen net als het Rosenthal servies Fleurs Sauvages. Voor beide collecties geldt dat bloemen uit verschillende regio’s de inspiratiebron zijn geweest voor een prachtig design.


Rosenthal Fleur des Alpes

Fleurs des Alpes is een van de collecties van Rosenthal die wij in het aanbod beschikbaar hebben. Het servies is voorzien van een indrukwekkend bloemendecor dat geïnspireerd is op de Alpen waar de designer de jeugd heeft doorgebracht. Het afwisselende kleurrijke landschap van de bergweiden in de Alpen is terug te zien in het servies. De kleuren geel en blauw vormen de basis voor de bloemen op de borden. Zo zie je onder meer de alpen krokus terug net als de betoverende schoonheid van de akelei. Ook voor twijgjes is er een plaatsje in het decor ingeruimd en als voor sierlijke blaadjes.


Fleurs de Alpes servies

Rosenthal heeft een complete collectie serviesgoed ontwikkeld met het design van Fleurs de Alpes. Naast de borden voor de maaltijden van de dag, zoals dinerborden, diepe borden en ontbijtborden bestaat de collectie ook uit gebaksbordjes, schaaltjes, kopjes en schoteltjes. De theekopjes combineren overigens perfect met de bloemrijke theepot met vintage look en bij de koffie zet je een melkkannetje en suikerpot met het fleurige bloemen design op tafel.


Rosenthal Fleurs Sauvages

Fleurs Sauvages is van de hand van dezelfde designer en ook hier zijn bloemen de inspiratie geweest om tot een schitterend design te komen. Bloeiende bloemen in kleuren als rood en roze gecombineerd met subtiele groene blaadjes en gras laten je wegdromen in een zomers paradijs. Het bloemendesign is op de verschillende borden steeds anders verwerkt en daarmee is er sprake van een unieke en onderscheidende collectie serviesgoed van Rosenthal.


Fleurs Sauvages servies

Het Fleurs Sauvages servies van Rosenthal bestaat eveneens uit verschillende borden die te gebruiken zijn voor de maaltijden van de dag, Het bloemendesign is op de dinerborden op verschillende manieren aangebracht. Zo kan je de voorkeur laten uitgaan naar het design dat op een subtiele manier is aangebracht op een deel van de rand of op de hele rand. Bij de gebaksbordjes groeien de bloemen uit naar het midden van het bord. Deze variatie maakt het mogelijk om voor een wat subtieler of wat wildere bloemen look te kiezen bij de aanschaf van dit servies van Rosenthal.