Holmegaard

Holmegaard

Holmegaard is een Deens merk dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van Rosendahl, maar een lange geschiedenis kent. In 1823 wilde graaf Christian Danneskjold-Samsøe met toestemming van de koning een glasfabriek bouwen in Holmegaard Mose. De graaf overleed echter voordat er toestemming er kwam, waarna zijn weduwe ervoor zorgde dat het project werd uitgevoerd. Zo is in 1825 gestart met de glasfabriek met groene flessen als eerste productielijn. In de loop der jaren is het glaswerk uitgebreid en in ons aanbod hebben wij prachtige glazen uit de moderne collecties Holmegaard Perfection, Holmegaard Bouquet en Holmegaard Cabernet opgenomen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 24

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Holmegaard Perfection

De serie Perfection van Holmegaard nadert inderdaad de perfectie als het gaat om de combinatie van design en afwerking. Zo zijn onder meer de wijnglazen uit deze collectie gemaakt van fijn geblazen glas. Het design is bedacht door ontwerper Tom Nybroe die niet alleen met de schoonheid, maar ook met de functionaliteit rekening heeft gehouden. De rode wijnglazen zijn bijvoorbeeld bij de kelk uitgevoerd met een subtiel knikje. Dat maakt het gemakkelijk om de ideale hoeveelheid rode wijn in te schenken die bij het wijnglas hoort. 


Variatie in inhoudsmaat, maar altijd met een knikje

Overigens zijn er verschillende soorten rode wijnglazen met variatie in inhoudsmaat en afmeting om uiteenlopende rode wijnen te schenken. De perfectie is eveneens terug te zien in de Perfection witte wijnglazen van Holmegaard. Overigens is het kenmerkende knikje tevens aanwezig in veel van de andere glazen, zoals bij de waterglazen, cognacglazen, schnapps glaasjes en champagneglazen. Zelfs het bierglas is daarmee uitgevoerd, zodat je een biertje tot de knik kan inschenken, waarna het bovenste laagje zich tot schuim ontpopt.


Holmegaard Bouquet

Holmegaard heeft tevens een fraaie collectie Bouquet glaswerk uitgebracht. Peter Svarrer is verantwoordelijk voor het design dat zich onderscheidt van de andere series. Zo is er bij Bouquet glazen sprake van een mooi ronde vormgeving met een stijlvolle uitstraling. Dat geldt voor alle glazen in deze serie, zoals voor de rode wijnglazen net als voor de witte wijnglazen, champagneglazen en dessert wijnglazen. Het design van het bierglas is eveneens speciaal, waarbij het glas op een voetje staat en vanaf onderen op subtiele wijze van breed naar wat smaller gaat. Ook de andere typen glazen staan op een voetje, zoals de mooie likeurglaasjes en de waterglazen.


Holmegaard Cabernet

Cabernet glaswerk van Holmegaard bestaat uit een serie die het beste van Bouquet en Perfection lijkt te combineren. Er is geen sprake van een duidelijk knikje of van opvallende rondingen, maar deze elementen zijn wel aanwezig. Overigens komt deze serie eveneens van de hand van Peter Svarrer. Het is bij deze collectie mogelijk om rekening te houden met het bijvoorbeeld het type wijn dat je schenkt. 


Optimale smaakbeleving

Een krachtige wijn komt het beste tot zijn recht in een wijnglas dat de nodige ademruimte biedt. Een frisse wijn met fruitig karakter is weer ideaal om in te schenken in een wijnglas dat over een smal uiteinde beschikt. Elk glas is wat dat betreft geoptimaliseerd voor de smaakbeleving en het vrijkomen van aroma’s. Naast wijnglazen zijn er tevens