iittala

iittala

iittala is een exclusief merk op het gebied van design servies, bestek, pannen, glaswerk en decoratieve elementen voor je interieur. Dat is het overigens al jaren, want al sinds 1881 is iittala bezig om inspiratie te bieden voor een mooi en pleziervol leven. Van oorsprong is het bedrijf als glasfabriek gestart in het dorpje iittala in Finland. Door de jaren heen heeft het Scandinavische topmerk zich ontwikkeld tot een internationaal bedrijf dat de lifestyle van mensen in de wereld tot een hoger niveau tilt. Dat gebeurt onder meer met iittala servies in uiteenlopende collecties met elk een eigen karakter en design, zoals iittala Teema. Op het gebied van interieur en decoratie loopt iittala voorop met exclusieve ontwerpen en series, zoals iittala Birds en iittala vazen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 318

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

iittala servies

iittala voorziet in serviesgoed dat is afgestemd op ieders smaak. Ook voor jou is er binnen de series een perfecte collectie servies beschikbaar. Casserole.nl heeft naast iittala Teema de collectie Raami, Origo, Essence en Taika in het aanbod opgenomen. Elke collectie is herkenbaar aan het eigen unieke design en kleuren. Taika is bijvoorbeeld kleurrijk met dierenthema’s en allerlei details. Origo staat bekend om het elegante en stijlvolle design met strepen in diverse kleuren. Zo voorziet Raami in een collectie met servies dat uitblinkt in eenvoud in stijlvol wit en staat Teema bekend om de vele kleuren die beschikbaar zijn om uit te kiezen. 


Bestek en pannen

Bij een mooi servies hoort natuurlijk prachtig bestek en ook daarin voorziet dit Scandinavische merk met unieke series als Artik, Collective Tools en Citterio 98. De benodigdheden in je keuken zijn niet compleet zonder een set met iittala pannen die van de beste kwaliteit zijn. Er zijn in ons aanbod allerlei soorten pannen verkrijgbaar, variërend van kookpannen tot koekenpannen en van hapjespannen tot ovenpannen.


iittala glazen

iittala heeft een uitgebreide collectie met glaswerk in de vorm van drinkwaren, maar ook als het gaat om borden en om functionele decoratie als vazen. iittala glazen zijn overigens net als het servies door uiteenlopende designers ontworpen. Hierdoor heeft elke collectie een geheel eigen stijl, zoals Taipo glazen met de herkenbare luchtbel onderin de voet van elk glas. De glazen uit de collectie Thule vormen een icoon van glasdesign met een origineel reliëf. 


Duurzaam design met tijdloos karakter

iittala streeft bij het ontwerpen van servies, glazen en decoratie voor het interieur naar het realiseren van duurzame designs met een tijdloos karakter. Op deze manier is het mogelijk om generaties lang iittala deel uit te laten maken van het dagelijks leven. In het kader van duurzaamheid is er extra aandacht voor het gehele productieproces. 


Circulair ondernemen

Op lange termijn zijn daarbij drie doelen te onderscheiden, zoals het voorzien in circulaire producten en diensten in combinatie met een positieve impact als koolstofneutraal bedrijf. Bij het circulair ondernemen wordt erbij de productie al gelet op herbruikbaarheid voor de circulaire economie. Daarbij zorgt iittala bovendien in het beperken van restafval. Het streven is om in 2030 al het restafval her te gebruiken.