Laguiole

Laguiole

Laguiole is een soortnaam voor een messenmodel en verwijst naar een gelijknamig plaatsje in Frankrijk. Het toekennen van de specifieke naam aan bijvoorbeeld Laguiole steakmessen heeft dan ook betrekking op de traditionele en ambachtelijke manier van vervaardiging. World of Design voorziet in een aanbod met originele Laguiole messen, zoals Laguiole botermessen en Laguiole kaasmessen. Overigens staat het dorp ook bekend om de Laguiole-kaas die een beschermde naam draagt. De grootste Laguiole messenmaker is Forge de Laguiole en ook daar hebben wij een speciale serie met Forged messen van beschikbaar in het aanbod.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Laguiole messen: hefmateriaal van unieke houtsoorten

Originele Laguiole messen worden met de hand gemaakt in Frankrijk. Dat is ook te zien aan de kwaliteit en afwerking van de verschillende soorten messen. Daarbij maakt onder meer het materiaal van het heftmateriaal het onderscheid in uitstraling en kleur. In ons aanbod hebben wij bijvoorbeeld steakmessen die van olijfhout zijn gemaakt. Daarnaast heb je de keuze om steakmessen aan te schaffen met heftmateriaal dat uit eikenhout bestaat. 


Steakmessen wengé en zwart ebbenhout

Zo is het aanbod verder uitgebreid met een heft van wengé net als steakmessen die een donkere kleur die gemaakt zijn van zwart ebbenhout. De verschillende soorten hout maken het gemakkelijk om met een specifieke houtsoort of kleur rekening te houden als je steakmessen van Laguiole aanschaft. Vind je alle houtsoorten mooi en houd je van diversiteit? Dan is er een mogelijkheid om een set van zes steakmessen te kopen die is samengesteld uit verschillende houtsoorten.


Functioneel lemmet van staal

Bij de vervaardiging van originele messen van Laguiole is er altijd sprake van staal van de beste kwaliteit. Bijvoorbeeld van Zweeds staal (12C27) of van Frans staal (T12), waarbij de aanduiding gestanst wordt in het staal. Er zijn verschillende soorten messen te onderscheiden, maar het functionele lemmet van staal voldoet daarbij standaard aan verschillende eisen. In de eerste plaats dient het snijvermogen perfect te zijn en daarbij logischerwijs op het snijdoel afgestemd te zijn. Ook is het van belang dat bij regulier dagelijks gebruik er geen sprake is van roestvorming. Een andere eis is dat het mes simpel moet zijn te slijpen en voor de glans te polijsten zijn. Overigens geldt er met betrekking tot Forge de Laguiole messen nog een eis dat er gebruik wordt gemaakt van Frans staal. 


Authentieke en originele Laguiole messen

Bij World of Design krijg je bij het kopen van Laguiole messen de zekerheid van originele en authentieke oorsprong. Dat betekent dat elk mes van Laguiole in ons aanbod met de hand is vervaardigd in of rondom de gelijknamige plaats in Frankrijk. De echtheid is overigens op een eenvoudige manier te onderscheiden. De originele en authentieke steakmessen en andere messen zijn niet van kartels voorzien. De gedachte daarachter is dat kartels het vlees scheuren en niet egaal snijden. De ambachtelijke werkwijze van het met de hand maken van alle messen laat bovendien een verschil in kwaliteit zien. Daarbij is het heft altijd gemaakt van kwaliteitshout. Bij Casserole.nl koopt u dus authentieke en originele messen van Laguiole.