HORL 1993

HORL 1993

 

Sinds 1993 runnen vader Otmar en zoon Timo Horl hun Duitse familiebedrijf aan de voet van het Zwarte Woud. In de jaren negentig ontstond bij Otmar het idee om een rollende messenslijper te maken.

Door de jaren heen heeft zoon Timo geholpen om het design uit te werken en te verbeteren tot het hedendaagse product. Om de beste kwaliteit te garanderen, worden alle producten in Duitsland gemaakt. Het hout dat wordt gebruikt, is afkomstig uit het Zwarte Woud.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 13

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Horl 1993

Horl 1993 is een Duits merk dat opgericht is met als doel een rollende messenslijper in de markt te brengen. Het idee kwam van vader, Otmar Horl en zijn zoon, Timo Horl, is in het bedrijf gaan werken om het design te perfectioneren. Horl 1993 brengt tegenwoordig veel meer kwaliteitsproducten op de markt dan alleen de rollende messenslijper. Bij Casserole.nl vind je in de collectie een serie aan producten van de hoogste kwaliteit.

Horl 1993 rollende messenslijper

Een bot mes is funest in de keuken. Het snijdt niet meer gemakkelijk en het is zelfs als onveilig te beschouwen, omdat je sneller uitschiet. Otmar Horl wist uiteraard van het bestaan van messenslijpers, maar dacht zelf met een beter ontwerp te komen. Daar is de rollende messenslijper uit voort gekomen. Het bijzondere en ook de kracht van het merk is, dat het Duitse familiebedrijf alles zelf in de hand heeft. De keuze voor het hout bepaalt het bedrijf zelf, maar ook de productie van de messenslijpers is in eigen beheer.

Hout uit het Zwarte Woud

Horl 1993 heeft een oorsprong aan de voet van het Zwarte Woud en het hout voor de messenslijpers komt daar onder meer vandaan. Alleen het beste hout wordt toegelaten tot de productielijn en krijgt eerst nog een speciale behandeling. De oven zorgt ervoor dat het hout droogt tot een luchtvochtigheid van zeven tot acht procent. Dit gebeurt met een reden, want hierdoor is het mogelijk om garantie te bieden op de beste kwaliteit.

Innovatieve manier van messen slijpen

De manier waarop de rollende messenslijper van Horl werkt, is net even anders dan je gewend bent. Als je wel eens messen slijpt, ben je gewend om het mes langs de slijpsteen te halen. Bij de rollende messenslijpers van Horl is dat net andersom. De magnetische basis speelt hierbij een belangrijke rol, want daar plaats je het mes tegenaan. Vervolgens pak je de slijpsteen en haalt deze langs het mes. Wij hebben in de collectie verschillende uitvoeringen beschikbaar van de messenslijpers en slijpschijven. Ook heb je de mogelijkheid om een Horl display voor de messenslijper te bestellen met keuze uit verschillende houtsoorten. Bijvoorbeeld walnoothout of eikenhout.

Over Horl 1993

Horl 1993 is gestart met het uitbrengen van de eerste generatie slijpmessen. De ontwikkeling heeft sinds die tijd niet stilgestaan, want inmiddels is de Horl 2 als volgende generatie uitgebracht. Het bedrijf heeft ook een enorme groei doorgemaakt en bestaat inmiddels uit drie vestigingen in Freiburg.