Glaswerk

Glaswerk

Blomus glazen vormen een kenmerkend onderdeel van de complete collectie van het designmerk. Dat heeft onder meer te maken met het unieke en vooral originele ontwerp van glazen. Overigens combineert de bijzondere uitstraling van Blomus glazen met praktisch en functioneel gemak. Dat zie je ook goed terug in het Blomus servies dat uitgevoerd is met een modern en minimalistisch design en aan de strakke vormgeving zoals van een Blomus wijnrek. Blomus onderzetters zijn wat dat betreft in uitstraling net zo origineel en uniek te noemen als het glaswerk. De serie met Blomus glazen is bovendien qua design uitstekend te combineren met onder meer het servies.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Blomus glazen voor koffie

Het is na de maaltijd heerlijk om een kopje koffie te drinken en koffie smaakt perfect in een van de Blomus koffieglazen. De Blomus glazen voor koffie zijn namelijk op een bijzondere ontworpen met dubbelwandig glas. Dat betekent dat je koffie op een ideale temperatuur blijft en niet snel afkoelt. De inhoud blijft door het dubbelwandige glas namelijk warm. Deze uitvoering is overigens voor het oog eveneens een plaatje om te zien. Zo lijkt het net alsof de koffie in het glas zweeft. Het glaswerk voor koffie is zo vorm gegeven dat het gemakkelijk is op te tillen en in de hand te houden. De koffieglazen Nero zijn bij World of Design in een set van twee verkrijgbaar. Uiteraard is het mogelijk om meerdere setjes te bestellen, zodat je aan een groter gezelschap koffie kan schenken in Blomus glazen.


Liever een espresso?

Ben je een liefhebber van espresso dan weet je dat niet alleen de inhoud ertoe doet, maar ook het materiaal en de maatvoering. In dat opzicht zijn de Blomus glazen die speciaal ontworpen zijn voor het drinken van een espresso een uitstekende keuze. De inhoud van een Blomus espressoglas is 0,08 liter en de hoogte bedraagt 6 centimeter. Precies de perfecte inhoudsmaat om van een heerlijk kopje espresso te genieten. Bijvoorbeeld tijdens het ontbijt net voor het werk aan, zoals de Italianen het doen of gewoon op het moment dat jij er zin in hebt. Net als de koffieglazen zijn de espressoglazen eveneens uitgevoerd met dubbelwandig glas. Er zijn natuurlijk ook allerlei varianten op espresso waar het kleine espressoglas zich goed voor leent. Zo kan je er eveneens gebruik van maken om een ristretto in te schenken als halve espresso of er een espresso macchiato of cortado uit te drinken.


Cappuccino en latte macchiato glazen

Elk soort of type koffie verdient een eigen uniek glas en daarom zijn er in ons aanbod met Blomus glazen nog meer andere uitvoeringen verkrijgbaar. Zo heb je onder meer de mogelijkheid om Blomus glazen voor cappuccino te kopen en zijn er eveneens speciale glazen voor latte macchiato beschikbaar. Deze glazen hebben een grotere inhoudsmaat in vergelijking met de koffieglazen en espressoglazen. Overigens geldt voor alle Nero Blomus glazen dat deze naast koffie voor andere drankjes geschikt zijn. Het is bijvoorbeeld ook heerlijk om er een warm drankje als chocolademelk uit te drinken. Of een espressoglas voor een amuse te gebruiken.